Fotografie Sint en Oudejaarsproducten bij Ambachtscentrum de Driekant

Ook dit jaar waren er weer volop sint- en oudejaarsproducten te verkrijgen bij Ambachtscentrum de Driekant. Mij was verzocht om een deel van het assortiment op de foto te zetten, waarbij we deze keer voor wat meer ambachtelijke sfeerfoto’s gingen i.p.v. productfoto’s tegen een witte achtergrond. Dit mede ingegeven door het feit dat de foto’s gebruikt zouden gaan worden als sfeerplaatjes in brochure- en reclamemateriaal.

Om een stukje rust en eenheid te creëren binnen de serie foto’s heb ik telkens gebruik gemaakt van dezelfde broodplank op een houten ondergrond. De warme kleuren en houtstructuren benadrukken de ambachtelijke sfeer in de foto’s. Om het geheel goed uit te lichten (en voor een constante lichtkwaliteit) is er gebruik gemaakt van één flitser met softbox en een zilveren reflexiescherm. Natuurlijk licht werkt bij dit soort foto’s ook erg goed, maar omdat de kleur en intensiteit hiervan in de loop van de dag verandert, heb ik in dit geval toch voor flitslicht gekozen. De foto’s zijn gemaakt met een Canon 5D Mark II en een 50 mm macrolens van Sigma.

ambachtelijk kerstbrood met spijs ambachtelijke banketstaaf met spijs Ambachtelijke chocolade Ambachtelijke chocoladeletters